Brenn.Den norske duo i brenn. har netop afsluttet sin første store festivalsommer, hvor de bl.a. har spillet anmelderoste koncerter på toneangivende festivaler som Roskilde Festival og Øyafestivalen i Norge. Inden sommer udgav de to singler, som begge levede op til hypen: brenn. kan være den rockduo, der kan redde rocken fra at falde uden for popkulturens søgelys.

Den 4. oktober udkommer debutalbummet Elsker, der følges op af en turné af samme navn – hvor de både besøger Loppen i København og Radar i Aarhus i slutningen af november. Duoen, der består af Edvard Smith Save og Rémy Malchère Pettersen, beskriver albummet nøjagtigt som man kunne forvente:

”Elsker er et udtryk for de to første år med brenn. og alt, hvad der kommer i form af skænderier, kærlighedshistorier og inspiration fra moshpits og popstjerner. Vi har ikke lavet noget konceptalbum, men snarere en samling af alle de impulser, vi har haft i de sidste to år som en duo – kompromiset, der opstår i krydset mellem en høj fyr med en guitar og en lidt mere støjsvag en med Ableton Live. Naiv, useriøs og fuld af modsigelser. Om kærlighed og liv som en seksuelt frustreret dreng i begyndelsen af 20’erne.”

Siden den første singleudgivelse i 2017 har brenn. vist, at rocken stadig kan være frygtløs, fri, uhøjtidelig og farverig – og derudover påvirket af usandsynlige referencer i helt forskellige musikalske genrer. Dette har de bevist på singleudgivelser og anmelderroste liveoptrædener både i hjemlandet Norge og fra Roskilde Festival i år. Deres singler “Du og Jeg” og “Keen” har fået meget airplay i hjemlandet, hvor begge singler gik direkte ind på NRK P3s B-rotationsliste, og var også “ugens uundgåelige” på samme kanal.